Google oglasi

Upotreba Konoplja

Jos jedan efikasan metod upotebe drage nam biljke je KUVANJE odnosno unosenje u organizam oralnim putem. Pusenje je laksi,brzi i jeftiniji metod konzumiranja trave.

Organizam mnogo brze apsorbuje THC preko respiratornog sistema (tj. udisanjem dima),nego preko sistema za varenje,tako da je "lansiranje" mnogo brze i efikasnije. Smotati joint je u svakom slucaju brze i lakse nego pripremiti neko jelo.Naravno i kolicina potrebna za joint je daleko manja nego kada treba travu dodati nekom jelu.Medjutim,i trava u hrani ima nekih svojih prednosti.

Prvi korisnici,u primitivnim drustvima obicno su pripremali razne napitke koristeci lisce cannabis-a.Iako mi zivimo u tehnoloski najnaprednijem drustvu u istoriji,i dalje postoji mnogo onih koji nisu uspeli da raspoznaju i shvate okrepljujuca svojstva trave.Stoga je,totalno neosnovano i neopravdano, marihuana zabranjena u gotovo celom svetu ali i tu se stvari menjaju. No,da se vratimo temi.Na javnim mestima,travu je mnogo jednostavnije "jesti" nego pusiti,a to je takodje idealan metod konzumiranja za one koji ne mogu ili nece da puse.

Takodje mnogi tvrde da uzimanje ovim putem,iako dosta sporije deluje,ima mnogo bolji i snazniji efekat nego kad se pusi. Posto nas ima raznih,treba istaci i da je ovo mnogo higijenskiji metod od pusenja,naime necete navuci kijavicu koju vam preko joint-a neko od drugara moze preneti.

Pravi gurmani ce vam reci da je ishrana,koja je jedno od najculnijih iskustava poznatih coveku,vrlo slicna seksu(koji je takodje mnogo bolji uz travu).Zamislite kombinaciju ova dva culna zadovoljstva?!? Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice svako bi trebalo da bude dobro obavesten pre nego sto se upusti u extra troskove,vreme i napor koji su potrebni da bi se marihuana spremila za jelo.

Ljudima koji nisu svesni sastojaka tako pripremljene hrane,tu hranu ne treba ni davati ili ih treba obavezno bar upozoriti i objasniti o cemu se radi.Sve ostalo sto se tice trave i kulinarstva zavisi samo od maste i kulinarske vestine. E sad vecina ljudi tvrdi da marihuana ima odvratan ukus.Znaci od ideje da uzmete saku vutre i da je sazvacete bolje odustanite posto bi to moglo biti vrlo neprijatno iskustvo.

Ali problem loseg ukusa moze se resiti relativno lako. Marihuanu treba ocistiti i izdvojiti grancice i semenke.Semenke mogu posluziti za uzgajanje trave a grancice za spremanje ukusnog caja ili butera.Kada je sve ocisceno (podrazumeva se da je trava dobro osusena) travu treba samleti u najfiniji moguci prah.

Blender,tucak ili oklagija svejedno je,bitno je da se fino usitni. Sada se moze reci da je trava pripremljena za dodavanje jelima.Krajnji rezultat ce zavisiti od mnogo cega.Na prvom mestu od vrste i potencije biljke,zatim od nacina na koji je spremljeno,i na kraju naravno od onog ko konzumira. Znaci ako imate dovoljno trave,vremena i entuzijazma izvolite probajte. Evo jedan recept za napitak a kasnije ce biti jos dosta toga.

HEALTH DRINK1 solja soka od jabuke
1/4 solje soka od sljiva
1/4 solje trave
3 ociscene i izdinstane sljive 1
jaje po zelji dodati malo secera
Staviti sve sastojke u mikser i mesati dok se ne ujednaci.

KOLAC OD SARGAREPE2 solje secera
1,5 solja ulja
4 jaja
3 solje narendane sargarepe
1/2 solje oraha
1 kasicica cimeta
2 solje brasna
3 kasice sode bikarbone
1/2 solje trave
1 kasicica orascica

Dobro pomesati sve sastojke.Peci 45 minuta na 180 stepeni.

VOCNA SALATA1 solja ananasa
1 solja pomorandze
1 solja jagoda,grozdja,banana ili bilo kog drugog voca
1 solja kokosa
1 solja belog sleza
1/3 solje trave
1-2 solje pavlake
Izmesati sve sastojke.Staviti u frizider i ostaviti 24 sata.Posle moze i da se jede.

Prijatno !

PARTY PUNCH

3 solje ohladjene slatke jabukovace ili soka od jabuke(bolje jabukovaca)
5 kasika cvetnog meda
3 solje brusnica
1 isecena banana
1/2 solje trave Sastojke mesati mikserom dok se sve ne ujednaci.

ZIVELI !

OATMEAL GOODIES1,5 solja zobene kase
2 kasike pavlake
20-25 grama sto sitnije (po mogustvu prosejane) trave
3 kasike cvetnog meda
1 solja smedjeg secera
1 solja suvog grozdja brasno voda

Skuvati zobenu kasu u 2 solje vode.Dodati preostale sastojke i postepeno sipati i mesati brasno i vodu dok masa ne postane kompaktna.Masu ostaviti da se ohladi,a zatim je usuti u zamascen pleh i peci 20 minuta na 180 stepeni.

LESNIK VUTRAcokolada
1 kasicica vanile
1/4 solje seckanih lesnika ili oraha
3/4 solje kondenzovanog mleka
1/4 solje trave Istopiti cokoladu na pari.

Polagano usuti vanilu,mleko i travu.Skloniti sa ringle i dodati lesnike.Sipati masu u pleh namazan buterom(najbolje onim sto je Toma spremao ).Ostaviti da se ohladi.

OD JULOVCAPotrebno:
-200g šećera
-200g brasna
-200g margarina za kuvanje
-200g čokolade za kuvanje
-2 jajeta
-2 kashike kakaoa
-po želji seckanih lešnika, badema
-15g zelene radosti

Očistite travu od sementki i granja, i sameljite u mašinici za mlevenje kafe. Stavite da se sa margarinom kuva na pari, kad proključa kuvajte još 5-10 min, na umerenoj vatri.

To sve sipajte u jednu veliku vanglu, dodajte brašno, šećer, jaja, kakao, i 100g izdrobljene čokolade, i mešajte dok se ne dobije jednaka masa, i dodajte lešnike i bademe. Pleh podmažite margarinom, razvucite "testo", ne deblje od 1.5cm i pecite na 180ºC jedno 20 minuta.

Ostalih 100g čokolade rastopite sa par kašika mleka, i time premažite kolač kada ga izvadite. Secite na kocke.

NEMOJTE PRETERIVATI SA KOLAČIMA! Strašno su ukusni, nedajte se prevariti... Rad tek posle 45min-1.5h... Držaće vas nekih 3-5 sati, zato, pažljivo... Uživajte...

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi