Google oglasi

Recepti od biljke konoplja

Jos jedan efikasan metod upotebe drage nam biljke je KUVANJE odnosno unosenje u organizam oralnim putem. Pusenje je laksi,brzi i jeftiniji metod konzumiranja trave.
Organizam mnogo brze apsorbuje THC preko respiratornog sistema (tj. udisanjem dima),nego preko sistema za varenje,tako da je "lansiranje" mnogo brze i efikasnije. Smotati joint je u svakom slucaju brze i lakse nego pripremiti neko jelo.Naravno i kolicina potrebna za joint je daleko manja nego kada treba travu dodati nekom jelu.Medjutim,i trava u hrani ima nekih svojih prednosti.

Prvi korisnici,u primitivnim drustvima obicno su pripremali razne napitke koristeci lisce cannabis-a.Iako mi zivimo u tehnoloski najnaprednijem drustvu u istoriji,i dalje postoji mnogo onih koji nisu uspeli da raspoznaju i shvate okrepljujuca svojstva trave.Stoga je,totalno neosnovano i neopravdano, marihuana zabranjena u gotovo celom svetu ali i tu se stvari menjaju. No,da se vratimo temi.Na javnim mestima,travu je mnogo jednostavnije "jesti" nego pusiti,a to je takodje idealan metod konzumiranja za one koji ne mogu ili nece da puse.

Takodje mnogi tvrde da uzimanje ovim putem,iako dosta sporije deluje,ima mnogo bolji i snazniji efekat nego kad se pusi. Posto nas ima raznih,treba istaci i da je ovo mnogo higijenskiji metod od pusenja,naime necete navuci kijavicu koju vam preko joint-a neko od drugara moze preneti.

Pravi gurmani ce vam reci da je ishrana,koja je jedno od najculnijih iskustava poznatih coveku,vrlo slicna seksu(koji je takodje mnogo bolji uz travu).Zamislite kombinaciju ova dva culna zadovoljstva?!? Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice svako bi trebalo da bude dobro obavesten pre nego sto se upusti u extra troskove,vreme i napor koji su potrebni da bi se marihuana spremila za jelo.

Ljudima koji nisu svesni sastojaka tako pripremljene hrane,tu hranu ne treba ni davati ili ih treba obavezno bar upozoriti i objasniti o cemu se radi.Sve ostalo sto se tice trave i kulinarstva zavisi samo od maste i kulinarske vestine. E sad vecina ljudi tvrdi da marihuana ima odvratan ukus.Znaci od ideje da uzmete saku vutre i da je sazvacete bolje odustanite posto bi to moglo biti vrlo neprijatno iskustvo.

Ali problem loseg ukusa moze se resiti relativno lako. Marihuanu treba ocistiti i izdvojiti grancice i semenke.Semenke mogu posluziti za uzgajanje trave a grancice za spremanje ukusnog caja ili butera.Kada je sve ocisceno (podrazumeva se da je trava dobro osusena) travu treba samleti u najfiniji moguci prah.

Blender,tucak ili oklagija svejedno je,bitno je da se fino usitni. Sada se moze reci da je trava pripremljena za dodavanje jelima.Krajnji rezultat ce zavisiti od mnogo cega.Na prvom mestu od vrste i potencije biljke,zatim od nacina na koji je spremljeno,i na kraju naravno od onog ko konzumira. Znaci ako imate dovoljno trave,vremena i entuzijazma izvolite probajte. Evo jedan recept za napitak a kasnije ce biti jos dosta toga.


HEALTH DRINK1 solja soka od jabuke
1/4 solje soka od sljiva
1/4 solje trave
3 ociscene i izdinstane sljive 1
jaje po zelji dodati malo secera
Staviti sve sastojke u mikser i mesati dok se ne ujednaci.

KOLAC OD SARGAREPE2 solje secera
1,5 solja ulja
4 jaja
3 solje narendane sargarepe
1/2 solje oraha
1 kasicica cimeta
2 solje brasna
3 kasice sode bikarbone
1/2 solje trave
1 kasicica orascica
Dobro pomesati sve sastojke.Peci 45 minuta na 180 stepeni.

VOCNA SALATA1 solja ananasa
1 solja pomorandze
1 solja jagoda,grozdja,banana ili bilo kog drugog voca
1 solja kokosa
1 solja belog sleza
1/3 solje trave
1-2 solje pavlake
Izmesati sve sastojke.Staviti u frizider i ostaviti 24 sata.Posle moze i da se jede.

Prijatno !

PARTY PUNCH3 solje ohladjene slatke jabukovace ili soka od jabuke(bolje jabukovaca)
5 kasika cvetnog meda
3 solje brusnica
1 isecena banana
1/2 solje trave Sastojke mesati mikserom dok se sve ne ujednaci.

ZIVELI !

ZOBENE PAHULJICE
1,5 solja zobene kase
2 kasike pavlake
20-25 grama sto sitnije (po mogustvu prosejane) trave
3 kasike cvetnog meda
1 solja smedjeg secera
1 solja suvog grozdja brasno voda

Skuvati zobenu kasu u 2 solje vode.Dodati preostale sastojke i postepeno sipati i mesati brasno i vodu dok masa ne postane kompaktna.Masu ostaviti da se ohladi,a zatim je usuti u zamascen pleh i peci 20 minuta na 180 stepeni.

LESNIK VUTRAcokolada
1 kasicica vanile
1/4 solje seckanih lesnika ili oraha
3/4 solje kondenzovanog mleka
1/4 solje trave Istopiti cokoladu na pari.
Polagano usuti vanilu,mleko i travu.Skloniti sa ringle i dodati lesnike.Sipati masu u pleh namazan buterom(najbolje onim sto je Toma spremao ).Ostaviti da se ohladi.

OD JULOVCA
Potrebno:
-200g šećera
-200g brasna
-200g margarina za kuvanje
-200g čokolade za kuvanje
-2 jajeta
-2 kashike kakaoa
-po želji seckanih lešnika, badema
-15g zelene radosti
Očistite travu od sementki i granja, i sameljite u mašinici za mlevenje kafe. Stavite da se sa margarinom kuva na pari, kad proključa kuvajte još 5-10 min, na umerenoj vatri.

To sve sipajte u jednu veliku vanglu, dodajte brašno, šećer, jaja, kakao, i 100g izdrobljene čokolade, i mešajte dok se ne dobije jednaka masa, i dodajte lešnike i bademe. Pleh podmažite margarinom, razvucite "testo", ne deblje od 1.5cm i pecite na 180ºC jedno 20 minuta.

Ostalih 100g čokolade rastopite sa par kašika mleka, i time premažite kolač kada ga izvadite. Secite na kocke.

NEMOJTE PRETERIVATI SA KOLAČIMA! Strašno su ukusni, nedajte se prevariti... Rad tek posle 45min-1.5h... Držaće vas nekih 3-5 sati, zato, pažljivo... Uživajte..

Kako smanjiti okus trave u jelima od Marihuane?Ponekada ćemo raditi recepte koji zahtijevaju da se makne pomalo gorki okus koji se javlja kada konzumiramo Marihuanu kroz hranu. Taj okus može se ublažiti tako da ćemo ostaviti list sa mnogo blažim okusom. Upotrijebiti ćemo čitav list, ništa ne moramo baciti. Stavimo listove u posudu, zatim ih promiješamo odn. razbacamo prstima tako da ne budu zgusnuti već da ih bude svuda po malo. Dodamo mlaku vodu i ostavimo da se listovi namaču pola sata. Voda će promijeniti boju jer će mnogo klorofila i drugih pigmenata biti rastopljeno. Ocijedimo vodu. Lišće je sada spremno za upotrebu. Možete ga osušiti i usitniti. Nakon što ocjedite i uklonite lišće, vjerovatno ćete vidjeti ostatak odn. sloj žuto-smeđe boje na dnu posude. Taj se sloj sastoji od žlijezdi koje su otpale sa listova.

Suha pripremaOvaj proces može biti upotrijebljen na bilo kojem obliku Marihuane: cvijeću, tabljimama ili lišću. Biljka može ići kroz gore opisani proces ako to želite, no u tom slučaju morati ćete ju dobro osušiti. To možete učiniti sa fenom, ako vam se žuri. Bilo koji dio biljke je suh ukoliko osjetite da je hrskava i da se lomi pod vašim prstima. Nikako nemojte pokušavati sušiti biljku u mikrovalnoj pećnici jer se time gube gotovo svi zdravi sastojci koje biljka ima u sebi. Najidealnije će biti ukoliko se strpite i pustite da se biljka osuši na sobnoj temperaturi. Tako će zadržati sve potrebne korisne sastojke. Smrvite biljku dok ne osjetite da je usitnjena odn. pudrasta. Pokušajte dobiti što pudrastiju smjesu. Ako se radi o manjoj smjesi, biti će pogodan aparat za kavu, dok je za veće količine potrebna mješalica ili sokovnik. Nakon što je smjesa smljevena, ne otvarajte poklopac odmah jer je potrebno da se prašina koja u sebi nosi žlijezde THCa, smiri. Za to vam je potrebno par minuta. Kada je jednom usitnjena, smjesa se progura kroz cjedilo, odnosno sito. To se radi da bi smo uklonili neodsječene vene listova. Preporučljivo je da to radite u sobi sa vrlo malom cirkulacijom zraka upotrebljujući duboku posudu (nikako ne tanjur) tako da super mega ekstra ultra lagane žilice THCa ne odlete u zrak, ako vam je do toga stalo. Nakon što završimo s time, smjesa je spremna za upotrebu.

Ulje za kuhanjeVrlo ga je lako napraviti. Cvijeće, lišće ili stabljike potopimo u bilo koje biljno ulje i pričekamo nekoliko dana. Nakon određenog vremena, THC će se rastopiti u ulju. Potrebno nam je:

0,5 dl ulja (preporučljivo maslinovog);
64 g opranog i osušenog lišća (preporučljivo sa donjeg dijela biljke)

Ulje i lišće stavimo u posudu. Ostavimo ih tako da stoje tri dana ili više na hladnom i mračnom mjestu. Nakon toga procijedimo smjesu pomoću fine cjedilke za čaj. Sada će nam biti potrebna još jedna cjedilka, kojom ćemo pritisnuti lišće što je ostalo u onoj prvoj. Pola kuhinjske žlice (malena žlica za čaj), dati će nam jednu dozu ulja od jednog grama. Postoji još jedna metoda, a ta je nešto lakša. Ostavimo lišće u ulju. Prije upotrebe, protresemo ili promiješamo ulje, tako da pomiješamo sve sastojke te tada izmerimo količinu koja nam je potrebna za daljnju upotrebu.

Maslac (butter)Uz malo više truda, dobiti ćemo finu smjesu putra koju možemo upotrijebiti za izradu kolača ili..hm, nečeg drugoga. Potrebno nam je:
230 g maslaca;
0,5 l vode;
32 g lišća;

Zagrijati ćemo vodu i putar zajedno u loncu. Dodajemo lišće i povremeno miješamo. Pustite da vrije oko pola sata. Nakon toga uklonimo lišće iz mješavine. Stavimo lonac u frižider da se smjesa ohladi. Maslac će očvrsnuti iznad vode. Odbacimo vodu. Maslac je sada spreman za upotrebu u vašem i našem omiljenom receptu, ili ga jednostavno možete namazati na kruh i pojesti. Savjet: najveću kvalitetu maslaca postići ćemo ukoliko ga radimo u ekspres loncu jer će smjesa tada zadržati sve hranjive sastojke. Ukoliko nemamo ekspres lonac, u redu je ako koristimo običan. Bilo bi u redu da lonac bude nešto uži i viši od prosjeka jer ćemo tada lakše odstraniti malsac kojeg dobijemo.

Kolačići od konopljeOvo je recept gosp. Dale Gieringera (NORML organizacija): uklonimo sve stabljike i grančice iz smjese koju imamo (bilo da imamo lišće ili cvijeće). Sameljemo smjesu tako da dobijemo puder. Dodamo smjesu mješavini putra i ulja, grijemo dok ne prokuha. Nakon toga sve pomiješamo sa bademima. Sve to dobro istučemo sa mnogo čokoladnih kockica. Količinu kockica možete odrediti sami, ovisno o tome koliku količinu želite dobiti.

Mlijeko od MarihuaneZagrijte čašu mlijeka (moguće je i sojino mlijeko) na laganoj vatri. Nakon što mlijeko postane vruće dodajte jednu porciju Marihuane koju ste prije toga umočili u vodu onako kako je prethodno opisano. Držite mješavinu toplom, otprilike ispod vrenja, tako oko pola sata. Procijedite mješavinu i odbacite lišće. Ovakvo mlijeko možete upotrijebiti za kuhanje, piće ili kao doručak uz kornfleks. Lišće koje vam je ostalo ne morate baciti. Možete ga upotrijebiti kao dodatni začin za juhu, salatu; možete ga oblikovati u kuglu i koristiti ga kao spužvu za pranje tijela. Ovo su samo neki od mogućih načina upotrebe.


Čokoladni pudingPotrebno nam je:
1 paketić čokoladnog pudinga (zamislite)
4 žlice maslaca od Marihuane

Pripremite puding kao što je rečeno na omotu pakovanja. Dodajte maslac u smjesu nakon što dodate mlijeko (možete koristiti i sojino). Da biste što bolje kontrolirali porciju, na kraju pripreme izlijte puding u posude ili šalice dok je još vruć.

Houm mejd čokoladni pudingPotrebno nam je:
1/4 šalice vode
3 žličice cornstarch
Pomiješamo ova dva sastojka i ostavimo da stoje. Zatim istučemo sljedeće sastojke u loncu:
2 šalice mlijeka (moguće je koristiti i sojino mlijeko)
1 do 4 žlice mljevenog lišća od Marihuane ili 0,5 do 2 grama cvijetova od Marihuane
3 žlice šećera
6 žlica kakaa

Nakon što smo ih dobro istukli, zagrijmo ove sastojke na laganoj vatri, povremeno miješajući da se ne bi zalijepili na dno lonca. Neposredno prije nego smjesa prokuha, promješamo cornstarch i vodu i izlijemo mješavinu u smjesu, brzo miješajući dok mješavina ne očvrsne. Poslužite u toplom ili hladnom obliku.

Sauce od paradajzaMarihuana se, dakle, može vrlo jednostavno pripremiti sa običnim umakom od paradajza, da ne kažemo rajčice. Uzmite pola teglice umaka i dodajte oko dva grama dobro kvalitetnog lišća Marihuane u kesu napravljenu od najlonske mreže. Dodajte tu vrećicu u umak od paradajza (preporučljivo je da sadrži ulje) i zagrijavajte smjesu u mikrovalnoj dok ne prokuha. Ostavite mješavinu da stoji oko pola sata, miješajući svakih 15 minuta. Tada ju opet zagrijte, uklonite vrećicu i servirajte tijesto za četiri osobe.

Zeleni tomato sauce od povrćaPotrebno nam je:
2 lb (funte) . svježe oguljenog paradajza
2 velike glavice lika
4 velika režnjića češnjaka
1/2 šalice svježeg špinata
3 žlice maslinovog ulja
2 do 6 žlica fino izrezanog lišća od Marihuane
1 žlica licithin granules
2 ljute paprike
1/2 žlice osušenog bosiljka
1/4 žlice soli
1/8 crnog papra
Listovi špinata
Začini po želji

Izrežite na kocke luk i ljute paprike. Smeljite češnjak (preporučljivo raditi sa prešom začešnjak koja je dostupna u gotovo svim trgovinama sa kuhinjskim potrepštinama). Nasijecite paradajz na komadiće. Zagrijte lonac na srednje jakoj vatri, dodajte ulje i pustite da se ugrije. Tada dodajte narezani luk, češnjak, špinat. Popržite smjesu sve dok luk ne dobije finu zlatnu boju. Smanjite vatru na lagano i ostavite lonac tako neko vrijeme uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak i Marihuanu, miješajte smjesu otprilike minutu/ dvije. Dodajte paradajz i sve prekrijte sa listovima špinata. Prekrijte poklopcem i ostavite da smjesa miruje petnaestak minuta, povremeno miješajući, sve dok paradajz ne omekani. Maknite poklopac da pustite paru van te da dopustite kuhanje vode. Dodajte lecithin . Povremeno mješajte. Umak je spreman za 10 do 20 minuta. Može biti serviran sa različitim povrćem. Dobar tek.

Čaj od MarihuaneSvi znamo koliko nam često ostanu neiskorištene grančice biljke Marihuane. Ne moramo ih baciti. Ukoliko nam je ostalo malo, one mogu poslužiti kao dobar ometajući faktor grižnji noktiju, ukoliko se grickaju umjesto istih. No, ukoliko sakupimo više grančica možemo si napraviti odličan čajac. Zagrijemo vodu. Pustimo da se dobro ugrije. Uspemo grančice i pustimo da se kuha. Nakon što voda prokuha, smanjimo vatru i još malo pustimo. Na kraju, isključimo vatru. Koristeći cjedilku procijedimo čajac u šalice. Ostavimo pet minuta da se ohladi i nakon toga dodamo jedan/dva kolutića limuna i žlicu meda. Promješamo i.. sve ostalo je vama po volji.

Pirekrumpir
1 i 1/4 lb . vrućeg, oguljenog, prokuhanog krumpira
1/4 šalice mlijeka
Sira po želji
55g maslaca od Marihuane
2 žličice izrezanog peršina
1/4 žličice granula od češnjaka ili dva režnja sprešanog češnjaka
1/2 žličice mljevenih listića Marihuane
1/2 žličice soli
1/8 žličice crnog papra
Ljuti umak po želji.
Dok krumpiri kuhaju, zagrijte mlijeko, maslac, sir, češnjak i žačine u loncu na laganoj vatri, miješajući konstantno dok ne postane smjesa. Kada krumpiri omekane, ocijedimo ih i stavimo natrah u lonac. Dodamo mješavinu. Zgnječimo krumpir ili izmiksamo krumpir. 


Autor: Član Vutra Organizacije i Cjenjeni Urednik - Boodah.
Autor: Član Vutra Organizacije i Cjenjeni Urednik - GreenMan.

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi